Sosyal Medya

Makale

Karun’un Tahtına Aday 8 Zengin

BBC, dünyanın en zengin 8 dolar milyarderinin servetlerinin yekûnunun üç milyar altı yüz milyon insanınkine denk olduÄŸunu haberleÅŸtirmiÅŸ. Bu haberdeki milyarderlerin dolarları paylaÅŸmayıp yığmalarının dünyayı iyi yönden mi yoksa kötü yönden mi etkileyeceÄŸi belirtilmemiÅŸ. BBC’nin, sanki yoksunlar adına üzülüyormuÅŸ gibi verdiÄŸi haberin aksine üç milyar altı yüz milyon insanın, onları sömürenlere gizli gizli hayranlık duymasını saÄŸlayan bir haber görüntüsünde bir PÄ°AR çalışması olmuÅŸ. Dökülen timsah gözyaÅŸlarının arka planını ifÅŸa etmek yerine “Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” özdeyiÅŸini haklı çıkaran yazıların oluÅŸturduÄŸu sanal cepheler ise bu sekizli çetenin ekmeÄŸine yaÄŸ sürüp duracaktır...

… ÅŸu ünlü Karun da Musa'nın kavmindendi ve kendini büyük görüp onlara zulmediyordu; çünkü Biz kendisine öyle hazineler vermiÅŸtik ki, sadece anahtarlarını taşımak bile bir manga adama, hatta daha fazlasına zor gelirdi… (Kasas/76) Kuran, piramidin en tepesindeki bir numarayı(!) sahip oldukları hazinelerin çokluÄŸunu, anahtarlarının bile ancak bir bölük insan tarafından taşınabildiÄŸi üzerinden resmeder. Karun, Ä°srailoÄŸullarından olmasına raÄŸmen menfaati için kavmine yapılanlara göz yummuÅŸ ve firavun sisteminin ayrılmaz bir parçası olmuÅŸtur. HaÅŸimoÄŸullarından olduÄŸu halde tüm servetiyle Resulullah’a ve onu destekleyen kabilesine karşı cephe almaktan çekinmeyen Ebu Leheb benzeri… Ama Tebbet suresinde de belirtildiÄŸi gibi “ona malı hiçbir fayda vermedi” aksine finanse ettiÄŸi ordunun Bedirde kaybettiÄŸi haberiyle kahrolarak geberip gitmiÅŸtir.

Bu listenin ilk ismi Bill Gates’e sorulsa "Bu (servet) bendeki bilgi sayesinde bana verildi! Kasas/78" diyerek Karun benzeri bir tez sunacaktır. Sahip olduklarını Allah’ın Rızkı yani emaneti deÄŸil de yeteneklerim sebebiyle verildiÄŸi ÅŸeklindeki bir yalanın arkasına saklanan her azgın, toplumunu sömürür ve yığdıkça yığmakta bir beis görmez. Yakında bu zulüm piramidinin ülkemize dair 2017 yılı isim listeleri yayınlanacak yığılan milyar dolarlar züğürtlerin çenesini yorarak finansal kapitalist sistemin devamı saÄŸlanacaktır.

(Karun) iÅŸte böyle görkem ve gösteriÅŸ içinde soydaÅŸlarının karşısına çıkardı. (Öyle ki,) yalnızca dünya hayatına gözünü dikenler (ona bakıp da): "Ah, ne olurdu Karun'a verildiÄŸi kadar bize de verilseydi” derlerdi! Çünkü o gerçekten çok talihli biri!" Kendilerine doÄŸru, güvenilir bilgi bahÅŸedilmiÅŸ olanlarsa: "Yazıklar olsun size!" derlerdi, (Bilmez misiniz ki ,) iman edip Salih amellerde bulunanlar için Allah'ın tasvip ettiÄŸi ÅŸeyler daha hayırlıdır; ama şüphesiz, böyle bir nimete sabredenlerden baÅŸkası eriÅŸemez". (Kasas / 79-80)

Kuran, Karun’un sömürdüklerinin gözlerini kamaÅŸtırmak için sahip olduklarını sergilediÄŸinden bahsederken aynı zamanda ‘Kendilerine doÄŸru, güvenilir bilgi bahÅŸedilmiÅŸ olanları’ bundan etkilenmeyip bu büyüyü bozmak için toplumlarını uyarmakla mesul tutar. Peki, bu günlerde BBC benzeri büyücülerin haber formunda yaydıkları bu ÅŸeytani oyuna karşı kendi toplumlarını uyarması gereken âlimler niye susmaktadırlar? Bu ayetin tefsirini sadece Karun’la sınırlamakta buna ‘eskilerin masalları’ demeye eÅŸdeÄŸer deÄŸil midir? Niçin halkı Müslüman olan coÄŸrafyalarda tüm paylaşımın birkaç yüz ailede toplanmasına ses çıkarmayan insanlar âlim sanılır? Bu yığdıkça yığanların zekât verdikleri sürece toplumu sömürebileceÄŸini meÅŸrulaÅŸtıran fetvaları verenler hangi mezheptendir? Karunlara hayran eden büyüyü bozmak yerine onların etrafında el pençe divan duran taifenin ataları da kendine emanet edilmiÅŸ kitapları tahrif edenler deÄŸil midir?

Ve sonunda onu da, evini barkını da yere batırdık: öyle ki, Allah'a karşı hiçbir şey, hiç kimse onun yardımına yetişmedi; pek tabii, kendi kendine yardım edebilecek durumda da değildi. Ve daha dün onun yerinde olmak isteyenler: "Vah bize!" dediler, "Demek ki, kullarından dilediğine rızkı geniş tutan, dilediğine de ölçülü, idareli veren Allah'mış! Ya Allah bize lütfetmemiş olsaydı, hiç şüphe yok, bizi de yerin dibine geçirirdi. Vah vah, demek, hakkı inkâr edenler iflah olmazmış!" (Kasas / 81-82 )

Kuran yapılan büyüyü bozmak için Karun namzetlerinin kaçınılmaz sonunu gösterir. Karun gibilerin muhakkak kaybedecek olması sünnetullahtır. Onun karşısında durarak halkı uyaran âlimler, bu sahte çoklukların yıkılışından emin mücadeleleri sonucunda Karun benzerlerine bel baÄŸlayanların yarınlarını kaybetmeleri için mücadele ederler. Tüm gelecek planlarını Karunlar üzerinden yapan refah yanlısı toplumlar, bankacılık, borsa, finans üzerinde çıkarılan krizlerle yıpratılıp ümitlerini yitirecek ve yeni nesillerin yarınlarını karartacaklardır. ABD’de 2008 yılında patlayan Mortgage krizi sonrası 8milyon kiÅŸi iÅŸini, 6milyon kiÅŸi de evini kaybetti. Karunların yüceltildiÄŸi sahte rüyalar ülkesi ABD’de, 35 milyon insanın sokakta yaÅŸaması büyülenmiÅŸ zihinlerden kaçırılmaktadır.

“Bir memleketi yıkıp yok etmek istediÄŸimiz zaman oranın lüks ve konfor içinde yaÅŸayan şımarık varlıklılarına, (peygamber ve kitaba uyarak doÄŸru yolu seçmelerini) emrederiz. Buna raÄŸmen onlar itaatsizlik edip yanlış yolda yürümeye devam ederler; o takdirde o memleket üzerine (azap ile ilgili) hüküm hak olur ve artık orayı yıkıp yerle bir ederiz.” (Ä°srâ / 16)

Kapitalist ve liberalist politikalar ile halkı muhafazakârlaÅŸtırarak yönetilen Ä°slam coÄŸrafyasında Karunlara, "(peygamber ve kitaba uyarak doÄŸru yolu seçmelerini) emredecek" kadar Allah’a güvenen, bu azgınlara kaçınılmaz sonlarını hatırlatıp vazgeçmelerini isteyecek kadar sünnetullaha vakıf Müslümanlar neredeler? Her coÄŸrafyada üretilen Karun adaylarının piramidin tepesindekine baÄŸlı adeta yekvücut olarak globalleÅŸtiÄŸi dünyada oluÅŸacak yıkım sadece bir bölgeyi deÄŸil tüm insanlığın sonunu getirecektir. “Durun bu yol çıkmaz sokak” diyerek bir direniÅŸ baÅŸlatacak cumhuru ulema niçin Kuran ve sünnet konusunda sonuçsuz ve bugünün sorunlarına yönelik olmayan tartışmalarla meÅŸgul etmektedirler. Bu yaptıkları sonucunda dini, halkı Karunları hoÅŸ gören muhafazakârlar haline getirecek kıvamda afyonlaÅŸtırdıklarının farkında deÄŸil midirler?

Resulullah’a vahyin geldiÄŸi ilk günden itibaren Mekke’nin Karun namzetlerinin liderinin amcası Ebu Leheb olmasına raÄŸmen mücadeleden geri durmamıştır. O ve sahabe, yığmak yerine elindekilerin tamamını tüketme bahasına paylaÅŸmayı ömrünün sonuna kadar terk etmemiÅŸtir. Böylece Ebu Leheb gibilere el açmak ve yeni nesillerin gelecek planlarını onlardan medet bekleyecek ÅŸekilde yapılanmasını engellemiÅŸ, dayanışarak tüm krizleri atlatmışlardır. Mesela Mekke’nin Karunlar namzetleri, onları 1000 gün süren açlığa mahkûm etmekle dağıtmaya çalışmış, fakat bir avuç inanmış insan son lokmalarına kadar paylaÅŸarak toplumun vicdan sahiplerini harekete geçirip bu ÅŸeytani oyunu bozmuÅŸlardır…

Kardeşim senin devam ettiğin tefsir dersinde bu ayetlerin yorumlayan hayran olduğun hocan şu günlerde seni hangi mücadelelere davet ediyor? Cemaatinizin işadamları derneğinin üyelerinin Karunlaşmamaları için ne tip önlemler alınmaktadır? Kapitalistlerin, liberalistlerin ve faizcilerin yaptıklarını önce elimizle, olmazsa dilimizle buna da gücümüz yetmez ise hiç olmazsa bir yuh olsun demenin imanın en küçük cüzü olduğunu hatırlatan kimselerle mi birliktesin?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.